Godam aizvadīts trešais Dzērveņu festivāls!
Arī šogad pasākuma organizatori, Olaines Kultūras centrs, pasākuma programmu bija veidojuši ļoti daudzpusīgu un interesantu, papildinot to ar izglītojošo sadaļu, kas bija veltīta festivāla simbolam – dzērvenei. Pirmajā festivāla dienā Olaines Kultūras namā uzstājās zinātņu doktors Andris Špats, kurš savā meistarklasē stāstīja par to, cik patiesi vērtīgs augs ir dzērvene, par tās audzēšanas īpatnībām un ogu pareizu izmantošanu uzturā. Šāda veida iedzīvotāju izglītošana noteikti ir uzskatāma par lietderīgu un tiks turpināta.
Otrajā dienā visi pirkt un pārdot gribētāji pulcējās amatnieku un mājražotāju tirdziņā, kurā šogad pārdevēji bija parūpējušies par īpaši plašu sortimentu dažādās kategorijās.
Saulei spīdot un idejas vilināti, iedzīvotāji pulcējās uz festivāla zibakciju "Dzīvā dzērveņoga", kas draudzīgā atmosfērā šogad pulcēja vairāk nekā 200 lielus un mazus olainiešus kopējam foto. Prieks par visiem, kas atnāca!
Izklaides programma turpinājās Mežaparkā, kur festivāla apmeklētājiem bija iespēja baudīt vides dejas, kas ir viens no laikmetīgās dejas izpausmes veidiem – tajā horeogrāfija tiek piemērota konkrētai vietai, apkaimei vai objektam. Savā pirmajā dejā dejotāji apspēlēja mežmalu pie estrādes, bet otrajā dejā – pašu estrādi.
Muzikālo festivāla daļu atklāja grupa "Ferrum" un Aivars Lapšāns, kura populārā dziesma "Dzērvenīte" bieži tika atskaņota visa festivāla laikā. Turpinājumā uz skatuves kāpa Atis Auzāns un bērnu popgrupa Domino, kas izpildīja Olaines svētku dziesmas pirmatskaņojumu. Katrs koncerta apmeklētājs varēja mācīties vārdus un dziedāt līdzi. Muzikālās daļas nobeigumā uzstājās leģendārā latviešu grupa "Jumprava", un skanēja gan maz dzirdētas dziesmas, gan arī fanu iemīļotas – "Zem diviem karogiem", "Vēlreiz", "Ziemeļmeita" un citas.
Par gastronomisko baudījumu visa festivāla laikā rūpējās šefpavārs Raimonds Zommers, kas vakara izskaņā piedāvāja nogaršot kūku, kurā tika izmantoti dažādi festivāla apmeklētāju atnesti dzērveņu izstrādājumi. Viens no interesantākajiem bija dzērveņu medus, kas piedeva kūkai īpašu garšu.
Visas dienas garumā festivāla apmeklētājiem bija iespēja piedalīties Ogu medībās, kurās bija jāveic dažādas aktivitātes un uzdevumi. Vēlu vakarā 26 laimīgie tika pie vērtīgām balvām no organizatoriem un mājražotājiem.
Trešie dzērveņu svētki ir godam aizvadīti, un organizatori ir apņēmības pilni turpināt attīstīt šo festivālu.
Uz tikšanos Dzērveņu festivālā nākamgad!
[[GALLERY:586]]